לכתחילה אין ללוש עיסה אם אין בה אחד מהמשקים דלהלן: מים, יין, דבש דבורים, שמן זית, וחלב, הטעם בזה מכיון שאין העיסה ראויה לקבל טומאה אלא דוקא אם נגעה במשקים הנ"ל, נמצא שהלש עיסה במיץ תפוזים אינה נטמאת, וממילא החלה טהורה, והרי אסור לשרוף חלה טהורה, וגם לאוכלה אסור כיון שכולנו טמאי מתים.
אולם אם עבר ולש אותה בביצים או במי פירות בלי מים כלל יפריש חלה בלי ברכה, ולא ישרפה אלא יעטוף אותה ויניחה בצד עד שתתקלקל. אך אם עירב בה אפילו מעט מים יפריש חלה עם ברכה.
ועל כל פנים בזמנינו רוב ככל הקמח מחיטים שהשרו אותם במים קודם לכן, וכבר הוכשרו לקבל טומאה.